MOTOBEES Kft.

MOTOBEES KFT. információk

Generátor javítás!

Motorkerékpárok elektromos rendszerének javítása, generátor tekercselés, generátor javítás, feszültségszabályzó javítás, hibakeresés, villanyszerelés, háztartási kisgépek javítása, számítógép és notebook tisztítás, javítás.

AIRTRIKE, PARAMOTOR blokkok szervizelése, javítása, felújítása garanciával! 

Elektromos játékok, makettek, modellek javítása. Biztonságtechnikai berendezések javítása, fejlesztése, üzembehelyezése. Kertigépek javítása fűnyíró, gyepszellőztető, láncfűrész, permetező javítása!

Motobees Kft.

Zárva: -->1111 Bp. Kende utca 7. 

2314 Halásztelek, Erzsébet u 8.

Nyitvatartás:

Kérem egyeztessen időpontot,

többször megyek helyszínre

ilyenkor az üzlet zárva van!

H-P: EGYEZTESSEN! 

Szo-V: ZÁRVA! kivéve egyeztetve

SOS GUMISZERVIZ

Mobiltelefon 18-20h:

+3630/331-8885

 Honda, Kawasaki, Yamaha, Suzuki, Aprilia, Ducati, Triumph, generátor tekercselés garanciával

Feszültségszabályzó javítás

Ingyenes feszültségszabályzó bevizsgálás

Ingyenes   generátor   bevizsgálás

Hegesztőgép javítás, szervízelés karbantartás

Szakmai tanácsadás, konzultálási lehetőség nyitvatartási időben!

 

GUMISZERVIZ

Book an appointment with Salon using Setmore

Látogatók száma:

Összesen: 142557

Egy motorvásárlást sosem szabad elkapkodni. Mindig lehetőleg több motort és több kereskedést vagy eladót nézzünk meg.  Használt járművek esetén minden egyes elejtett szó hasznos lehet, amiből következtethetünk a motor előéletére. Természetesen az embernek a pénztárcájához kell igazítania a vásárlást. Ár/érték arányban meg kell találni a legkedvezőbb ajánlatot.

Személyes véleményem az, hogy külföldi vagy onnan származó motorkerékpárt csak akkor célszerű vásárolni ha mi magunk megyünk el érte. Nem akarom rontani a kereskedők renoméját és minden tiszteletem a kivételnek, de behozatal közben a motorok szinte mindig időutazáson esnek át.

Szempontok használt jármű vásárlása esetén:

Állapot:

Lehetőleg ne legyen karambolos a jármű. Természetesen ki lehet fogni ügyesen megjavított koccanásos gépeket, de hatalmas annak a rizikója hogy egy 3 darabból összetákolt szörnyet sóznak a nyakunkba.

Érdemes beszerezni vagy kölcsön kérni egy festékréteg mérőt. Véleményem az hogy egy átfestett motor vagy autó nem ok nélkül esik át a kozmetikán. És nem az apró karcolásokra gondolok, hanem arra hogy hülyére volt törve. A gyári fényezés 100mikorn környékén alakul, autó esetében célszerű a tetejéhez viszonyítani a többi idomot mert a tetőt a legnehezebb összegyűrni :-)

A jármű kezelőszervei sokat elárulnak a gazdájáról illetve a használatról. Lehetőleg a markolatok váltó pedálok ne legyenek megkopva kiszakadva sérülve.

Csúszásnyomok a burkolaton vagy a kormányvégeken árulkodó jelek illetve a kormányütköző épsége a váznyakon mindent megmutat. Egy baleset kicsúszás következtében a kormány oldalra csapódik és az ütköző roncsolása sokmindent elárul.

Vízhűtéses gép esetében a kiegyenlítőtartály legyen szép tiszta a folyadék színe is fontos legyen olyan mintha most öntöttük volna ki a flakonból. Ha ugyanis olajszínezetű esetleg a tartály belsejében olajfoltokat találunk akkor egy hengerfejtömítés vagy komolyabb betegségre is fel kell készülnünk. A hűtő bordáinak sérülése utal egy előző balesetre így állapotát ellenőrizzük.

Olajradiátoros motornál a legfontosabb a gondos szintellenőrzés karbantartás. A radiátornak és környékének száraznak és sérülésmentesnek kell lennie.

A motor egyenletesen járjon. Mindig kérjük meg a tulajt megtekintésünk előtt ne indítsa be a motort mindig jéghideg indítást kérjünk. Ezt ellenőrizhetjük a leömlők hőmérsékletével illetve a forgattyúsház hőmérséklete a benne lévő olaj miatt hosszabb ideig árulkodik. Mindez azért fontos mert melegen könnyebben indul minden motor és nem érdemes kifogni egy sok kilóméteres kopott motort.

A motor járása közben ne füstöljön. Nagyobb hirtelen gázra fulladás nélkül azonnal reagáljon és alapjárata stabil legyen. Többszöri gázadás után ne álljon le stb... Kékes füst arra utal hogy olajat éget és jelentős az olajfogyasztás. Érdeklődjünk a tulajdonostól milyen gyakran cserélt olajat illetve mennyit kellett ha egyáltalán kellett utántölteni. Ha erre nem tud válaszolni akkor valószínű nem figyelte azaz nem is volt karbantartva a jármű...

Próbakörön a váltó könnyen akadás és recsegés nélkül vegye az összes fokozatot. Minden fokozatban rángatás és késlekedés nélkül gyorsuljon.

Ha idomos motort vásárolunk nyugodtan nézzünk a csomagolás mögé! Porszáraz blokk olajfoltmentes henger és szelepfedél az elvárás!

Fékek:

A legfontosabb hogy a tárcsák vastagságát ellenőrizzük. Egy új tárcsaszett a 100e Ft is meghaladhatja még öreg motoroknál is! A kopásminimumot kérdezzük meg illetve járjunk utána. Az nem elég hogy "de mindegy milyen vastag úgy is jól fog" magyarázkodás. Próbaút során fékezzünk finoman és erőteljesen is. Ha hullámosságot esetleg egyenetlen fékerőt tapasztalunk akkor az tárcsahibára utal. A fékbetétek kopó alkatrészek állapotuk majdnem mindegy hiszen úgy is célszerű ennek cseréjével vagy ellenőrzésével kezdeni. FÉKRENDSZEREN SOSE SPÓROLJUNK! A fékpedál és fékkar rögtön az elején keményedjen föl és gyakorlatilag ne lehessen tovább fokozni. Ha rugózik az levegős vagy elöregedett fékcsövekre utal.

Elektronika:

Mindene lehetőleg működjön a motoron. Személy szerint elítélem, ha kókányolás, javítgatás, átalakítás van egy gyári hálózaton. Ne bízzunk az eladó szakmai felkészültségében egy barkácsolt elektromos rendszer javítása komoly költségeket jelenthet ha probléma jön elő. 

 Gumik:

Bizony nem elhanyagolható az árban a gumik állapota. A minimális műszaki követelmény 1,6mm, de természetesen nem oldalt hanem az abroncs közepén mérve. Ezt közelítve feltétlen cseréljünk abroncsot hacsak nem az aszfaltégetés a célunk.

Mindenképpen egyforma gyártótól származó egyforma típusú kerekek legyenek szerelve. Gyakorlatlan vezetőket egy nedves kanyar megviccelhet ha nem figyel erre. Nézzük végig a futófelületet repedés és javítás ne legyen rajta.

Érdemes gumicsere alkalmával a szerelőket megkérni hogy csapágyat is cseréljenek ellenőrizzenek. Egy 6 évnél öregebb motornál mindenképpen ellenőrizzük ezeket is illetve kérdezzünk rá.

Átalakítások:

Véleményem az hogy a gyári a legszebb. Tákolt epoxiszörnyeket vásároljon az aki művész lélek. Mindig oka van annak ha egy motor nem a saját ruháját hordja. Ez legtöbbször baleset idézi elő. Egy öreg motor idomzata lehet felújítva és újrafényezve hiszen gyakorlatilag új motor hatását kelti, de egyet tartsunk mindig szem előtt: attól még hogy csillog lehet az szar is!

A legfontosabb mindig az, hogy menjen és megbízhatóan működjön egy motor. A csillogás ne tévesszen meg minket, persze az ár/értékben ez sem elhanyagolható tényező.

 

 

 

 

folyt köv amint gép elé tudok ülni...